پنجشنبه, ۰۹ فروردین ۱۴۰۳
/ ۲۸مارس,۲۰۲۴
شنبه, 03 مهر 1395 ساعت 11:43

بیماری های قرنیه2

 

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زینب دانش

دیستروفی های قرنیه:

دیستروفی های قرنیه اختلالاتی دوطرفه ،ارثی و نادری هستند که با رسوب غیر طبیعی مواد در قرنیه مشخص می شوند و ممکن است به بینایی فرد آسیب بزنند.این اختلالات گاهی هنگام تولد وجود دارند ولی در اکثر موارد در دوره نوجوانی تظاهر پیداکرده و به آهستگی در تمام مدت عمر پیشرفت می کند.پیوند قرنیه در اکثر دیستروفی های قرنیه موجب بهبود بینایی می گردد. دیستروفی های قرنیه از نظر آناتومیک به سه دسته تقسیم میشود.

دیستروفی های اپیتلیال قرنیه:

دیستروفی غشای پایه اپی تلیالیCogans Fingerprint Dot Map که باعث خراش راجعه قرنیه می شوند.

 

دیستروفی ریس-باکلر (Reis-Buckhers Dystrophy):

  

دیستروفی استرومای قرنیه:

دیستروفی گرانولر در این نوع دیستروفی استرومای قرنیه مابین کدورت ها شفاف است و کدورت ها به ناحیه لیمبوس ادامه پیدا نمی کند.

 

دیستروفی اندوتلیالی توارثی مادرزادی:

در این دیستروفی استرومای قرنیه ضخیم شده و نمای شیشه مات را به خود میگیرد.(CHED) عمدتا در بدو تولد و دوران کودکی مشاهده میشود و در اکثر موارد منجر به عمل پیوند قرنیه می شود.

دیستروفی پلی مورف خلفی:

دیستروفی ماکولر، در این نوع دیستروفی کدورت ها تا لیمبوس ادامه میابند و استرومای مابین انها کدر میباشد.

 دیستروفی لتیس که با خطوط متعدد در استرومای قرنیه مشخص می باشد.

دیستروفی های لایه دسمه و اندوتلیوم:

دیستروفی اندوتلیالی فوکس که با افزایش ضخامت قرنیه،ادم استروما،چین های موجود در غشای دسمه همراه است و در اسپکولار میکروسکوپی در در غشای دسمه برجستگی هایی به نام گوتاتا مشاهده میشود.

شنبه, 03 مهر 1395 ساعت 11:32

بیماری های شبکیه1

اشتارگات

ترجمه وتنظیم : اپتومتریست زینب دانش

یا فندوس فلاوی ماکولاتوس شایع ترین ماکولار دیستروفی ژونایل است و یک علت شایع نقص دید سنترال در بالغین کم تر از 50 سال می باشد.اکثریت موارد اتوزوم مغلوب هستند ولی بعضی موارد غالب نیز گزارش شده است.ژن مسئول  اکثریت موارد بیماری ABCA4  است که پروتئین انتقال دهندهABC را کد می کند که توسطutero سگمان rod بیان می شود. سایر علل کم تر شایع آن شامل ژن های غالبSTGD4وELOVL4 (سیستم اسید های چرب فوتورسپتورها)و موتاسیون های ژن RDSپریفرین می باشد.

فنوتیب کلاسیک اشتارگات به صورت کاراکتریستیک یک آتروفی فووآ ژونایل است که در سطحRPE توسط فلک هایpisciform (مانند ماهی) یا گرد مجازی زرد رنگ احاطه شده است. اگر این فلک ها در تمام فوندوس به طور گسترده پخش شده باشند، به آن فوندوس فلاوی ماکولاتوس میگویند.تشخیص کلینیکی اشتارگات با یافته choroid dark  در FAتایید می شود. این فنومن حداقل در 80%بیماران وجود دارد و در آن سیرکولاسیون رتین درمقابل کوروئید هیپوفلورسنت light highمی شود. اگر چه نبودن این علامت بیماری اشتارگات را رد نمی کند ولی وجود آن کاملا اختصاصی برای این بیماری است. علت choroid dark  ، تجمع پیگمان شبیه لیپوفوشین درRPE است که باعث ماسکه کردن فلورسانس کوروئید می شود. ضایعات متعدد هیپوفلورسنت در بیمارانی که فلک دارند به علت      efectd transmission اطراف فلک ها است.

سن بروز ونمای بالینی بیماری اشتارگات کاملا متنوع است حتی گاهی در افراد اعضاء یک خانواده بیماری با کاهش دید و هر ترکیبی از تریاد بالینی آتروفی ماکولا،فلک هاو choroid dark  تظاهر می کند. علایمی که در مراجعه اولیه وجود ندارند ممکن است بعد ها در سیر بیماری ایجاد شوند اگرچه در اکثریت بیماران این وضعیت به آهستگی پیشرفت می کند ولی طیف آن از موارد خفیف تا دیستروفیcon­rod پروگرسیو که در آن سنترال اسکوتومای گسترش یابنده وجود دارد،متفاوت است. در بعضی موارد، تغییرات دژنراتیو پریفرال شدید می باشند و با نقصERGوVF پروگرسیو همراهی دارند. تشخیص های افتراقی آن عبارتند از وضعیت هایی که ماکولوپاتی آتروفیک eYe bullsایجاد می کنند. اگر چه در آینده تست های تایید کننده مولکولی بیشتر در دسترس خواهند بود،ولی در حال حاضر به علت بزرگی ژن(52تاexon) تکنیک های فعلی برای اسکرینینگ عملی نمی باشند.

اکثریت بیماران حداقل به مدت یک سال دید خوبی خواهند داشت اگر چه هیچ درمان مدیکالی برای این بیماری وجود ندارد،ارجاع به متخصصvision Low معمولا مفید است و محافظت دربرابردر معرض نور شدید خورشید بودن کاری عاقلانه است.

چهارشنبه, 27 مرداد 1395 ساعت 13:09

بیماری های قرنیه1

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زینب دانش

  آناتومی و فیزیولوژی قرنیه

قرنیه یک بافت شفاف و بدون عروق است که باعث ارتباط نوری دنیای خارج و درون شده و از ورود میکروب ها و مواد خارجی به داخل چشم جلوگیری نموده و نیز مانع تخلیه محتویات چشم می شود. قطر اصلی قرنیه حدود 12-11 میلی متر و قطر عمودی ان حدود 11-10 میلی متر است .میانگین ضخامت قرنیه در مرکز 550 میکرون می باشد .قرنیه در لیمبوس به صلبیه متصل میگردد. از 60/58 دیوپتر قدرت انکساری چشم ،25/43 دیوپتر (74%)آن مربوط به قرنیه و بقیه ان مربوط به عدسی است. قرنیه از خارج به داخل از 5لایه زیر تشکیل شده است.

1-اپی تلیوم:10%ضخامت قرنیه را تشکیل می دهد (50 میکرون) و از 5 تا 6 لایه سلول تشکیل شده است. اپی تلیوم به همراه لایه اشکی یک سطح اپتیکی منظم را تشکیل می دهد. اتصالات محکم بین سلولی لایه های سطحی اپی تلیوم مانع از نفوذ اشک وعوامل میکروبی به داخل قرنیه می شود. منشا سلول های اپی تلوم قرنیه، سلول های بنیادی واقع در ناحیه لیمبوس می باشد.

2-لایه بومن: یک لایه شفاف بدون سلول است و در حقیقت بخش تغییر یافته استروما می باشد.

3-استروما: حدود 90% ضخامت قرنیه را تشکیل میدهدو شامل الیاف نازک و موازی کلاژن همراه با آب و سایر ماکرومولکول ها می باشد. ترتیب قرارگیری منظم این الیاف نقش مهمی در شفافیت قرنیه دارد. بین لایه های کلاژن کراتوسیت های قرنیه وجود دارند.

4- مامبران دسمه:در حقیقت غشای پایه اندوتلیوم قرنیه است. مامبران دسمه در زمان تولد 3میکرون ضخامت دارد. ولی با افزایش سن ضخامت آن افزایش یافته و در بالغین به 10 تا 12 میکرون می رسد.

5- اندوتلیوم : تنها از یک لایه سلول تشکیل شده است و مسئول ایجاد بی آبی نسبی  و حفظ شفافیت قرنیه است. سلول های اندوتلیوم قرنیه پس از تولد توانایی میتوز را از دست می دهند. بنابراین هر گونه آسیب منجر به کاهش غیرقابل برگشت این سلول ها می شود. در ضمن  با بالا رفتن سن تعداد سلول ها کاهش پیدا می کند. اختلال در عملکرد اندوتلیوم قرنیه سبب ادم قرنیه می شود.

یادآوری: شفافیت قرنیه به علل زیر می باشد:

1- ساختمان یک دست لایه ای کلاژن

2- فقدان رگ خونی

3- کم آبی نسبی ناشی از فعالیت پمپ سلول ها یا اندوتلیوم

تغذیه قرنیه: اکسیژن قرنیه از عروق لیمبوس ،زلالیه واشک و گلوکز آن از زلالیه تامین می شود.

عصب گیری قرنیه: عصب گیری قرنیه از شاخه اول (افتالمیک) عصب زوج پنجم (تری ژمینال) صورت می گیرد. بیشترین گیرنده های حسی در واحد سطح در بدن مربوط به قرنیه می باشد.

کراتوکونوس:

تعریف: بیماری دژنراتیو غیر التهابی و پیشرونده قرنیه است که در آن مرکز یا اطراف مرکز قرنیه به طور پیشرونده نازک وبرجسته می شود.نقش توارث در آن ناشناخته است گرچه در 8-6% موارد سابقه خانوادگی مثبت وجود دارد.بنابراین قرنیه شکل یک مخروط را به خود می گیرد. شیوع آن در آمریکا 1 در 2000 نفر و در ایران 15 در 1000 نفر است.

 

علت بیماری: ژتیک و عوامل خطر محیطی مثل ورم  ملتحمه بهاره و مالیدن چشم، التهاب و استرس های اکسیداتیو در قرنیه در شروع و پیشرفت کراتوکونوس نقش دارند.

پاتولوژی: مشخصه تغییرات بافت شناسی در کراتوکونوس تکه تکه شدن لایه بومن می باشد.با پیشرفت بیماری نازک شدن استروما و پیدایش چین یا شکاف (ترک) در غشاء دسمه و میزان متغیری از اسکار در استروما مشاهده می شود.

یافته های بالینی: تقریباً تمامی موارد دوطرفه هستند، ولی یک چشم ممکن است بسیار شدید تر گرفتار شود. گاهی اوقات چشمی که کمتر گرفتار است تنها درجات بالایی از آستیگماتیسم را نشان می دهد که ممکن است تظاهر خفیف کراتوکونوس باشد. این بیماری تمایل به پیشرفت طی سال های نوجوانی و اواسط دهه دوم وسوم دارد، ولی از دهه چهارم به بعد سیر پیشرفت بیماری کاهش می یابد. هیچ التهابی مشاهده نمی شود. علائم و نشانه های کراتوکونوس را می توان به صورت زیر طبقه بندی نمود:

1- نامنظم شدن  در رتینوسکوپی یک علامت بسیار زودرس کراتوکونوس است.

2- علامت مونسون برجستگی پلک تحتانی هنگام نگاه روبه پایین است.

 

3- رسوبات آهن غالبا در داخل اپی تلیوم اطراف قاعده مخروط حضور دارند و حلقه فلیشررا تشکیل می دهند. رنگ این حلقه قهوه ای است و با فیلتر آبی کبالت و استفاده از یک پرتو مایل و پهن به بهترین شکل دیده می شود.

4- خطوط نازک، براق و تقریبا موازی (خطوط وگت ) در استرومای عمقی قرنیه قابل مشاهده است.

 علامت ریزوتی

 Vogt  stria

 Fleisher ring

5-پارگی ها کانونی واسکار های خال مانند در لایه بومن مشاهده می شوند.

هیدروپس حاد:سوراخ شدگی خودبه خودی قرنیه در کراتوکونوس بسیار نادر است. هر چند، پارگی در غشاء دسمه، در هر زمانی ممکن است رخ دهد که سبب ایجاد ناگهانی ادم قرنیه یا هیدروپس حاد می شود. آلرژی یا مالیدن چشم عوامل خطر ایجاد هیدروپس  هستند. پارگی در غشاء دسمه معمولا در عرض 12-6 هفته به صورت خود به خودی بهبود می یابد، سپس ادم قرنیه از بین می رود، اما ممکن است به دنبال آن اسکار استرومایی باقی بماند.بعضی از بیماران به دنبال برطرف شدن هیدروپس مجددا دید مطلوب را به دست می اورند که این تا حد زیادی وابسته به وسعت و موقعیت اسکار است.

هیدروپس با قطره و پماد هیپروتونیک موضعی کلرور سدیم به مدت چندین ماه درمان می شود. ممکن است جهت کاهش درد جسم مژگانی احتیاج به یک داروی سیکلوپلژیک داشته باشیم. مهار کننده های مایع زلالیه ممکن است جریان مایع را به سمت قرنیه کاهش دهند.

بیماری های همراه: یک شیوع افزایش یافته از کراتوکونوس در سندروم داون، آتوپی،سندروم مارفان، سندروم پلک شل و پرولاپس دریچه میترال گزارش شده است.همچنین کراتوکونوس به طور معمول در تعداد زیادی از ناهنجاری های مادرزادی چشم رخ می دهد.

ارزیابی: توپوگرافی کامپیوتری در تشخیص مراحل اولیه کراتوکونوس، در پیگیری پیشرفت آن و کمک به کارگذاری لنز های تماسی، کمک کننده است.

 

درمان: بعضی موارد کراتوکونوس، حداقل برای مدتی به اندازه ای خفیف می باشد که دید به طور مؤثری با عینک اصلاح می شود. هر چند، لنز های تماسی سخت و نفوذپذیر به گاز در تمام موارد به خصوص موارد خفیف تر بسیار مفید تر است. توانایی لنز های تماسی سخت با خنثی کردن آستیگماتیسم نامنظم قرنیه ای، اغلب بهبود چشمگیری در دید ایجاد می کنند.

کراس لینک قرنیه: در این روش با استفاده از اشعه ماورا بنفش با طول موج 375-365 میکرون در حضور محلول ریبوفلاوین (ویتامین 2B) پیوند های جانبی بین رشته های کلاژن ایجاد شده و در نهایت مقاومت قرنیه افزایش می یابد.عوارض جانبی CXI مشابه عمل PRK است. تاری دید، اشک ریزش،احساس جسم خارجی،درد برای 24-48 ساعت.عوارض جدی تر کراتیت میکروبیال،آکانتوموبا،کراتیت هرپتیک،کدرشدن قرنیه و کاهش بینایی است.

 

در مواردی که پیشرفت بیماری ثابت شده است و آستیگماتیسم منظم وجود دارد، می توان از کارگذاری حلقه استرومای قرنیه استفاده کرد. برای ایجاد کانال جهت این حلقه ها به وسیله دستگاهای مکانیکی ویا اخیرا از لیزر فمتوسکند استفاده می شود.

پیوند قرنیه: اندیکاسیون های پیوند قرنیه شامل موارد زیر است:

عدم تحمل لنز تماسی با وجود دید مطلوب

عدم اصلاح دید با لنز تماسی به علت اسکار وسیع قرنیه پیش آگهی پیوند قرنیه در کراتوکونوس عالی است که به صورت نافذ و یا لایه ای انجام می شود.

 

پنج شنبه, 14 مرداد 1395 ساعت 12:35

Retinitis Pigmentosa:

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زهرا بهروزفر

رتینیتیس پیگمنتوزا(RP) یک بیماری نادر ارثی است که در آن قسمت حساس به نور رتین، به تدریج و آهسته دژنره شده و سرانجام باعث نابینایی می گردد.

هنگامی که شک به این بیماری برده می شود، قسمت های مربوط به میدان بینایی بعد از معاینات روتین چشمی، برای تعیین مقدار بینایی از بین رفته، انجام می شود. دیگر تست های مخصوص چشمی، ممکن است برای تعیین مقدار night vision  یا color vision  از دست رفته نیاز باشد.

 

اولین علائم RP  معمولا در اوایل دوران بچگی، زمانی که هر دو چشم تحت تاثیر قرار می گیرند، اتفاق می افتد، امکان دارد دید شب ضعیف شده و میدان بینایی شروع به محدود شدن کند.

در اوایل زمانی که RP  شروع به ظهور می کند، سلول های حساس به نوری که مسئول دید در نور کم(rod) هستند به تدریج بدتر شده و دید در شب به تدریج سخت تر می شود.

در مراحل بعدی RP تنها یک منطقه کوچک از دید مرکزی به همراه مقدار کمی دیدPripheral  باقی می ماند. در افراد مبتلا بهRP  پیش بینی مقدار دیدی که از بین می‌رود، یا اینکه با چه سرعتی پیشرفت خواهد کرد، کار بسیار دشواری است. مراقبین سلامت چشم سلامتی سلول های رتینی و تست هایadministrator  را برای تعیین مقدار دید ، تحت نظر خواهند داشت.

در رابطه با برخی مسایل ممکن است گفته شود که تنها طی روز و یا در طول شب فقط در خیابان های دارای نور مناسب رانندگی شود. سرانجام ممکن است دید کافی و لازم برای رانندگی بطور کامل از دست برود.

چه چیزی باعث ابتلا به RP می شود؟!

این بیماری تنها یک بیماری منحصر نبوده بلکه به عنوان گروهی از بیماری ها شناخته شده که عملکرد مقدار حساسیت به نور سلول های شبکیه را تحت تاثیر قرار می دهد , مطرح می گردد. اطلاعات چندانی در رابطه با علتRP  مشخص نشده، به جز اینکه یک بیماری ارثی است.

وضعیت چشم حداقل با  32  ژن مختلف مرتبط است که این ویژگی های کنترلی طی یک سری روش های متفاوت شکل می گیرند. گاهی ژنتیک یک خصیصه، غالب است در نتیجه احتمال زیاد وجود دارد در کودکی که یکی از والدینش RP دارد، رخ دهد. در دیگر اوقات کهRP  مغلوب است، ممکن است در نسل های خیلی قبل تر وجود داشته و حال در یک فرد خانواده تظاهر یابد.

این بدان معنی است که، حتی اگر پدر و مادر یک فردRP  نداشته باشند، باز هم ممکن است این بیماری چشمی را همراه داشته باشید، در صورتی که حداقل یکی از والدین، حامل یک ژن تغییر یافته مربوط به این ویژگی باشد. درحقیقت، حدود یک درصد مردم می توانند به عنوان حاملان ژنتیکیRP  فرض شوند.

RP  در حدود یک نفر از 4000  نفر در ایالات متحده اتفاق می افتد. وقتی این ویژگی غالب است، احتمال اینکه خود را در دهه40 عمر افراد نشان دهد بیشتر است. اما وقتی مغلوب است، اولین بار در دهه 20 عمرافراد خود را نشان می دهد.

درمان های RP :

درحال حاضر درمانی برایRP  وجود ندارد. اما برخی کمپانی ها در حال ایجاد و توسعه ایمپلنت های رتینی (گاهی چشم های bionic  نام می گیرد) و دیگر درمان های ابتکاری هستند تا درجات قابل استفاده دید برای افراد متاثر با RP  را، میسر کرده یا از کاهش آن جلوگیری کنند.

سیستم رتین مصنوعی Argus II  : تولیدات پزشکی دید دوم (Second Sight Medical Products)   سیستم رتین مصنوعی Argus II  را برای بیمارانی که به وسیلهRP  یا دیگر بیماری های دژنراتیو رتینی نابینا شده اند، ایجاد کرده است.

این سیستم Argus II  شامل یک دوربین کوچک ویدئویی است که در یک جفت شیشه عینک مخصوص تعبیه می شود. دوربین به یک دستگاه کوچک بدون سیم متصل است که توسط بیمار پوشیده می شود که ورودی های ویدئو را به سیگنال های الکترونیکی تبدیل کرده و به صورت بی سیم به ایمپلنت چشم فرستاده می شوند.

این ایمپلنت، داده ها را برای تحریک باقی سلول های سالم در رتین استفاده می کند، و در نتیجه اطلاعات بینایی توسط optic nerve  به مغز می رسد، در آنجا به صورت الگوهای نوری درک می شود. بیمار یاد می گیرد تا این الگوها را تفسیر کند در نتیجه وی می تواند مرز اشیا را تشخیص دهد.

در جلسه سالانه  2011   انجمن تحقیق در بینایی و افتالمولوژی ARVO محققین دیتاهای یک آزمایش کلینیکی را که در آن 30  نفر به وسیله RP  یا دیگر بیماری های رتینی نابینا شده بودند و برای آن ها در ده مرکز جراحی چشم در جهان طی یک دوره چهار ساله ایمپلنت دستگاه Argus II  قرار داده شده بود، را ارائه دادند.

همه بیماران مقداری درک بینایی از دستگاهArgus II  به دست آوردند و بسیاری نیز بهبودهای قابل توجهی در توانایی های تحرکی مثل دنبال کردن خطوط، باز کردن در و پنجره و جلوگیری از برخورد با اشیا، نشان دادند. دو نفر از کسانی که این ایمپلنت را دریافت کرده بودند، قادر به خواندن جملات کوتاه بودند، چیزی که فراتر از انتظار محققین بود و بهبودهای بینایی بسیاری از بیماران، طی یک دوره follow up  حداقل دو ساله به دست آمد.

سیستم رتین مصنوعی Argus II  تاییدیهFDA  را در فوریه 2013 برای استفاده در کسانی که در مراحل نهایی RP  هستند، دریافت کرد. هزینه این سیستم حدود 150.000 دلار می باشد، هرچند ممکن است بیمه پزشکی برخی از هزینه های مربوط به وسیله و جراحی ایمپلنت را تحت پوشش قرار دهد.

Retina AG Implnt  کمپانی وسایل پزشکی دیگری است که یک ایمپلنت رتینی برای مردمی با افت شدید بینایی به علت RP  را تولید کرده است.

کمپانی آلمانی تکنولوژی ایمپلنتAlpha IMS  دارای یک ریز تراشه سیلیکونی مربعی ۳ میلی متری است که طی جراحی در زیر رتین نزدیک ماکولا، ایمپلنت می شود. این ایمپلنت دارای1500  سلول پیکسلی منحصر می باشد، که هریک دارای یک فوتودیود حساس به نور، یک امپلی فایر شبیه به الکترود برای فرستادن سیگنال های الکتریکی به عصب بینایی می باشد.

سلول های پیکسل جایگزین فوتورسپتورهای طبیعی رتین که به وسیلهRP  آسیب دیده اند می شوند. وقتی نور به فوتودیودهای موجود در ایمپلنت برخورد می کند، یک پالس الکتریکی می سازد که به Optic nerve  و قسمت بینایی مغز فرستاده می شود.

از آنجا که ایمپلنت حساس به نور نمی تواند پروسه پیچیده درک بینایی را که توسط فوتورسپتورهای طبیعی موجود در رتین آغاز می شود , انجام دهد، بیمارانی که دستگاه را دریافت می کنند، نمی توانند اشیا را به صورت شفاف تجسم کنند، اما می توانند موقعیت منابع نوری را تشخیص داده و محل اشیای فیزیکی را تشخیص دهند، براساس گفته های کمپانی,در نتایج دومین آزمایش کلینیکی انسانیRetina Implant AG  در فوریه سال2013  متوجه شدند که آن دسته از بیماران نابینایRP  که ایمپلنت Alpha IMS را دریافت می کنند، قادر به تشخیص چهره ها و خواندن علائم روی درها هستند. به طور مشابه، نتایج اولین آزمایش کلینیکی انسانی که در2010  منتشر شد، نشان داد که برخی از بیماران ایمپلنت، قادر به تشخیص اشیاء و حالت های چهره به خوبی خواندن کلمات و دیدن نقطه های روی یک جفت تاس هستند.

سندرمUsher  چیست؟

سندرمusher  نوعی RP  ارثی است که باعث ناشنوایی نیز می شود. این ویژگی مغلوب است، به این معنی که در شرایطی اتفاق می افتد، که هر دو والدین حامل کدژنتیکی مغلوب برای آن صفت باشند. آن والد می تواند حامل بوده و سیمپتوم های سندرم را نداشته باشد.

با توجه به مطالعات موسسات سلامتی در سطح ملی (National Institutes of Health )، در کشورهای پیشرفته مثل آمریکا حدود چهار نوزاد در هر 100.000تولد سندرم usher  دارند. حدود 6% همه افراد ناشنوا این شرایط را دارند، و وقتی افراد هم ناشنوا و هم نابینا هستند، در50%موارد دلیل اصلی، سندرمusher  است.

سندرم usher  به سه صورت طبقه بندی می شود :

نوع یک: وقتی است که کودکان به علت RP  به شدت ناشنوا و نابینا هستند. این کودکان دارای مشکلات گوش داخلی(وستیبولار) نیز هستند که می تواند سرگیجه و دیگر سیمپتوم ها را ایجاد کند.

نوع دو: بیشتر باعث ناشنوایی و نابینایی به صورت متوسط می شوندکه وقتی مردم به30  یا40 سالگی می رسند، اتفاق می افتد.

نوع سه : بصورت فقدان شنوایی و نابینایی پیشرونده بروز می کند که در هر زمانی طی بزرگسالی می تواند اتفاق افتد. افراد نوع سه سندرمusher  هم، درجات مختلفی از مشکلات وستیبولار دارند.

سه نوع اصلی سندرمusher  بعدا به زیرمجموعه های مختلفی، براساس نوع مشخص ابنرمالیتی ژنتیکی که باعث این سندرم می شوند، تقسیم می شوند. M.H

Retina Implant AG  هنوز تاییدیهFDA  را برای دستگاهAlpha IMS  به منظور استفاده درایالات متحده دریافت نکرده است، اما کمپانی آن در جولای2013  بیان کرد که بر اساس نتایج36  بیمار نابینا RP  که تحت جراحی ایمپلنت قرار گرفتند، اجازه داده شد تا علامت CE  را برای Certification  دستگاه، برای استفاده در بازار عرضه اتحادیه اروپا، استفاده کنند.

(Electrical Stimulation Therapy(EST:

 با توجه به نماینده Okuvision  یک کمپانی وسایل پزشکی آلمانی که در جلسه ARVO  سال 2011 توسطRetina Implant AG  تاسیس شد، برای بیماران در مراحل اولیه و میانیRP ،  ESTچشم ممکن است باعث حفظ بینایی که به علت بیماری صدمه دیده است، شود.

در یک آزمایش کلینیکی،24  بیمار در مراحل اولیه یا میانیRP  که در سال2007  آغاز شد، چشم هایی که مقادیر کمی جریان الکتریکی به واسطه یک الکترود کوچک وصل شده به رتین دریافت کردند، بهبود قابل توجهی در فیلد بینایی در مقایسه با چشم هایی که تحریک را دریافت نکردند، نشان دادند.

نظر محققین این مطالعه , تحریک کنترل شده الکتریکی رتین باعث آزاد شدن فاکتورهای رشدی می شود که ممکن است آسیب به رتین به علت RP  را به تاخیر اندازد.

دیگر درمان ها: دیگر درمان های ممکن برایRP  که در حال گسترش هستند، شامل : کپسول های قابل جاگذاری محتوی داروی قابل آزاد کردن که ممکن است به حفظ یا طولانی کردن عملکرد رتین کمک کند، ویتامین A  و دیگر درمان های خوراکی antioxidant  برای کاهش صدمه رتینی، و ژن تراپی هایی برای انتقال ژن های نرمال به سلول های رتینی برای جایگزینی سلول هایی که از بین رفته یا معیوب شده اند تا باعث توقفRP  گردند.

عادت درمانی و دستگاه های low vision  و مداخله اولیه براساس درمان شغلی برای مدیریت تغییرات زندگی ایجاد شده به وسیله RP  ممکن است کمک کننده باشد، چون این آسان تر است که دید در حال ضعیف شدن را در مراحل اولیه کاهش دید، سازگار کرد.

همچنین استفاده از وسایل low vision  که باعث بزرگنمایی و روشن کردن اشیا می شود، در محیط های خانه و کار می تواند برای افراد PR کمک کننده باشد.

نوشته شده توسط:

:  Marilyn Haddrill; reviewed by Vance Thompson, MD, and Geoffrey Tufty, MD

سه شنبه, 22 تیر 1395 ساعت 09:29

تومور های چشمی

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زینب دانش  

کره چشم حفره ای استخوانی در جمجمه است که حدود پنج سانتی متر عمق دارد و ساختمان نرم چشم را محافظت می کند.

تومورهای چشم شامل توده هایی است که داخل چشم و یا حتی در سطح چشم ایجاد می شوند. تومور های سطح کره چشم علاوه بر مشکلات دید، موجب جابه جایی کره چشم به طرفین می شوند و یا چشم را به سمت بیرون هدایت می کنند

تومور ممکن است به صورت تومور اولیه در هر بافتی از چشم ایجاد شود یا ممکن است تومور ثانویه بوده و چشم توسط بافت های مجاور مانند سینوس ها، مغز و حفره بینی یا سایر اندام های دورتر مورد تهاجم قرار گیرد.

بیشتر تومورهای چشمی خوش خیم هستند. تومورها هم کودکان و هم بزرگسالان را گرفتار می کند.

شایع ترین تومورهای خوش خیم در کودکان شامل درموئیدها و همانژیوم هاست و تومورهای بدخیم نیز شامل رتینوبلاستوماست.
شایع ترین تومور در بزرگسالان شامل تومورهای عروق خونی مانند همانژیوم، لنفانژیوم و نواقص عروقی، تومورهای اعصاب، چربی و سینوس های اطراف چشم است.

علایم تومور های چشمی

 در بیشتر موارد علائم بارز و مشخصی ندارند

علائم تومورهای چشمی شامل بیرون زدگی کره چشم، درد، کاهش

 بینایی، دوبینی، قرمزی، تورم پلک یا به صورت توده قابل مشاهده است

شالازیون

شالازیون برجستگی کوچکی در لبه پلک در زیر پوست است .

ممکن است در ابتدا ملتهب باشد و باعث ایجاد درد و قرمزی شود که در این حالت شبیه گل مژه‌است. اما پس از مدتی درد و قرمزی فروکش می‌کند و توده متورمی در لبه پلک باقی می‌ماند؛ اما معمولاً شالازیون از ابتدا فقط به صورت یک توده برجسته ظاهر می‌شود و با درد و قرمزی همراه نیست.

استفاده از کمپرس گرم (روزی ۳-۲ بار و هر بار ۵-۱۰ دقیقه) با استفاده از حوله تمیز و ماساژ ملایم ممکن است به بازشدن مجرای غده چربی کمک کند و باعث بهبود سریعتر شالازیون شود.

درمان

شالازیون‌های خیلی کوچک نیاز به درمان ویژه‌ای ندارند و معمولاً به مرور زمان خوب می‌شوند.

شالازیون‌های بزرگ‌تر به دو دلیل نیاز به درمان دارند:

     ۱. از لحاظ زیبایی ظاهری مشکل ساز هستند.

     ۲. با فشار بر روی قرنیه  باعث تغییر شکل قرنیه و ایجاد آستیگماتیسم و تاری دید می‌شوند.

روش اصلی درمان شالازیون، جراحی  با استفاده از بی‌حسی موضعی است.

 روش دیگر تزریق داروهای استروئیدی در داخل ضایعه در لبه پلک است مخصوصا در مواردی که تعداد زیادی شالازیون کوچک وجود دارد که نمی‌توان آنها را با جراحی خارج کرد.

شالازیونهای مکرر

در این حالت به دو علت لازم است فرد بررسی شود:

        ۱. ممکن است تومورهای بدخیم پلک به صورت شالازیونهای مکرر تظاهر کرده باشد ، که تشخیص آنها ضروری است.

۲. شالازیون ها در اثر بیماریهای دیگر چشمی مثل التهاب لبه پلک (بلفاریت) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی لبه پلک (میبومینیت) ایجاد شده باشند .

گل مژه

گُل‌مُژه التهاب حاد غدّه‌های چربی در قاعده مژه به علت عفونت باکتریایی است.

گل‌مژه به‌صورت یک توده متورم، حساس و دردناک و قرمز رنگ در نزدیکی لبه پلک است که در اثر عفونت یا التهاب ریشه مژه‌ها یا غدد ترشح‌کننده چربی پلک ایجاد می‌شود.

 تماس دست آلوده با چشم و التهاب لبه پلک و هم چنین سرمای هوا باعث بروز گل‌مژه می‌شوند.

علائم و نشانهها

احساس سنگینی و درد پلک، ایجاد یک توده برجسته قرمز رنگ دردناک در لبه پلک، سوزش و خارش و اشکریزش، خروج موردی ترشحات چرکی از گل‌مژه، تاری دید هم چنین گل‌مژه بزرگ با فشار روی قرنیه باعث ایجاد آستیگماتیسم می‌شود.

درمان

اکثر گل‌مژه‌ها ظرف چند روز به‌تدریج بهبود می‌یابند .

 کمپرس گرم  و ماساژ ملایم 3-4 بار در روز باعث تسکین درد شده و به سرباز کردن گل‌مژه و تخلیه ترشحات چرکی کمک کند. هم به تسکین درد و تخلیه ترشحات کمک می‌کند. هرگز سعی نکنید گل‌مژه را بترکانید.

در صورتی که بعد از چند روز بهبودی حاصل نشد می توان گل‌مژه را با بی‌حسی موضعی از سمت پشت پلک تخلیه می‌شود.

در گل‌مژه‌های معمولی استفاده از قطره‌های آنتی‌بیوتیک فایده‌ای ندارد، اما در بچه‌های کوچک یا افرادی که گل‌مژه‌های شدیداً ملتهب دارند ممکن است لازم باشد.

پیشگیری

جلوگیری از تماس دست آلوده با چشم ، رعایت بهداشت پلک ، شست‌وشوی منظم پلک‌ها با آب ولرم و شامپو بچه رقیق شده .

گاهی اوقات بیماری‌های چشمی دیگر مثل بلفاریت (التهاب لبه پلک) یا مشکلات غدد ترشح کننده چربی باعث بروز گل‌مژه مکرر می‌شود که تشخیص و درمان این بیماری‌ها توسط چشم پزشک باعث جلوگیری از عود گل‌مژه می‌شود.

مولوسکوم کنتاژیوزوم

يك‌ عفونت‌ ويروسي‌ مسري‌ پوست‌ كه‌ هر جاي‌ بدن‌ را ممكن‌ است‌ درگير سازد.

علایم شایع مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟

برآمدگي‌هاي‌ پوستي‌ كوچك‌ (پاپول‌) با قطر  2-3mmبدون سوزش و خارش به شکل سفت‌، صاف‌، هم‌رنگ‌ پوست‌ يا سفيدرنگ‌ و كوهاني‌ شكل‌ با يك‌ فرورفتگي‌ مركزي‌ که پوست‌ پوشاننده‌ آنها شفاف‌ و نازك‌ است‌.

در صورتي‌ كه‌ بر روي‌ پلك‌ها ظاهر شوند باعث‌ تحريك‌ چشم‌ها مي‌گردند.

علل ایجاد مولوسکوم کنتاژیوزوم چیست؟

ماده‌ ژنتيكي‌ ويروسي‌ از گروه‌ آبله‌. اين‌ ويروس‌ ممكن‌ است‌ از طريق‌ جنسي‌ منتقل‌ شود و دوره‌ نهفتگي‌ آن‌ دو هفته‌ تا شش‌ ماه‌ است‌.

چه عواملی افزایش دهنده خطر مولوسکوم کنتاژیوزوم است؟

سابقه‌ قبلي‌ آلرژي‌ يا سابقه‌ خانوادگي‌ آلرژي‌

مصرف‌ داروهاي‌ سركوبگر ايمني‌

 براي‌ جلوگيري‌ از انتشار آن‌ به‌ ساير نواحي‌ بدن‌ يا انتقال‌ به‌ ساير افراد، از خاراندن‌ ضايعات‌ اجتناب‌ كنيد.

درمان

در صورت‌ عدم‌ درمان‌، ممكن‌ است‌ در عرض‌ چند هفته‌ 50-20 عدد پاپول به ضايعه‌ افزوده شود.

 اين‌ ضايعات‌ در عرض‌ 24-10 ماه‌ خودبه‌خود برطرف‌ مي‌شوند ولي‌ به‌منظور جلوگيري‌ از انتقال‌ آنها به‌ افراد ديگر، بايد درمان‌ شوند.

از عوارض ابتلا به این بیماری ، تشكيل‌ جوشگاه‌ بر روي‌ پوست‌ يا بدشكلي‌ ظاهري‌ پوست‌ می با شد.

گاهی درمان‌ طبي‌ براي‌ حذف‌ پاپول‌ها با نيتروژن‌ مايع‌ انجام می گیرد و پس از آن تاول‌هاي‌ ايجاد شده‌ را به‌ حال‌ خود واگذاريد تا در عرض‌ 14-7 روز پوست‌ روي‌ آنها پاره‌ شده‌ و برطرف‌ شوند هم چنین تاول‌ها را خشك‌ نگه‌ داريد و در نواحي‌ از بدن‌ كه‌ ضايعات‌ در اثر لباس‌ تحريك‌ مي‌شوند از بانداژ چسبان‌ بر روي‌ ضايعات‌ استفاده‌ كنيد.

براي‌ اين‌ اختلال‌ معمولاً دارويي‌ نياز نيست‌. در برخي‌ موارد كانتاريدين‌ (كانتارون‌) يا ساير داروهاي‌ موضعي‌ جهت‌ از بين‌ بردن‌ ويروس‌ها ممكن‌ است‌ تجويز شود.

در صورت بروز موارد زير در طي‌ درمان‌ حتما به پزشک مراجعه کنید:

تب‌

علايم‌ عفونت‌ (تورم‌، قرمزي‌، درد، احساس‌ درد در لمس‌ يا گرمي‌) در محل‌ درمان‌

 تومور پلک

تومورهای پـلک میتواند خوش خیم ویا بد خیم باشند.

گاهـی تومـورهــای کاذب بصورت گرانولوما که در واقع نوعی التهاب و عفونت است، نیز در چشم رخ می دهد.

اغلب تومورهای پلک خوش خیم هستند ولی تا قبل از نمونه برداری و تشخیص پاتولوژی افتراق بین این دو مشکل اسـت.

علائـم تومورهای پلک

وجود ضایعه در روی پلک، اشک ریزی، قرمزی، پلک زدن مداوم و درد.

مانند مول ، زایس ،سباسه ، هیدروکیستوما

Viral wart (squamous cell papilloma) به دونوع پدانکولیت و سسیل تقسیم بندی می شوند

تومور بازال سل

شایعترین تومور بدخیم چشم که به چند دسته تقسیم می شود ندولار، Sclerosing ، Ulcerative

 که 85 درصد موارد تومورهای بدخیم را شامل می شود. ظاهر تومور به شکل یک دانه برجسته و سفت همراه عروق کوچک روی آن، می باشد.

اگـر تومور درخط مژه ها رشد کند باعث ریزش مژه ها دراین ناحیه می شود.

گاهی سطـح تومـور پوسته پوسته همراه با زخم می باشـد و با گـل مـژه اشـتـباه می شود.

این تومور با وجود بدخیمی بـنـدرت به سایر نقاط بدن گسترده می شود.

اغلب تومور در افراد مسن تر با پوست نازک و در نقاط درمعرض آفتاب مشاهده می شود.

تشخیص و درمان

 تشخیص براساس معاینه چشم و نمونه برداری است.

 تومورچشم باید کاملا جراحی شده و برداشته شود. گاهی رشد تومورزیاد بوده و باید بخش وسیعی از پلک برداشته شود بنابراین جهت نگهداری فعالیت طبیعی پلک مداخله جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم ضروری است .

درموارد شـدیـد بیـماری که از تومور غفلـت شـده، تومـور به داخل حدقه چشم گسـتـرش می یابد و نیاز به تخلیه کامـل چشم و بافتـهـای مجـاور آن خواهـد بـود.

ملانوما

شایع ترین تومور چشمی میان بزرگسالان است.معمولا علائم و نشانه های زودهنگام ندارد و این قضیه تشخیص آن را مشکل می کند.

ملانومایی که در قسمتی از چشم شامل مشیمیه، مژه و عنبیه به وجود می آید، از بقیه انواع شایع تر است.

دلیل ایجاد ملانومای چشمی چیست؟

 نامشخص است ولی تشعشعات اشعه ماورابنفش خطر ابتلا را افزایش می دهد همچنین احتمال ابتلای افراد سفید پوست با چشمان روشن یشتر است .

علائم ملانوما چیست؟

تیرگی دید و دیدن نقاط سایه روشن است ولی معمولا علامت خاصی ندارد و به وسیله پزشک، طی معاینه های دوره ای تشخیص داده می شود.

تشخیص ملانوما ؟

 در تشخیص این تومور در صورت از دست دادن زمان، علاوه بر عوارض چشمی، ممکن است تومور به دیگر اندام ها نیز سرایت کند.
تشخیص این عارضه علاوه بر معاینه دقیق فیزیکی شامل موارد زیر است:
افتالموسکوپی: استفاده از لنزهای کوچک دستی برای مشاهده داخل چشم

       سونوگرافی: استفاده از امواج صوتی برای تشخیص عارضه از سطح پوست
فوتوگرافی رنگی: استفاده از یک دوربین مخصوص برای مشاهده و عکس گرفتن از ضایعه
نمونه برداری: گاهی برداشتن نمونه کوچکی از بافت مورد نظر و بررسی آن زیر میکروسکوپ به تشخیص دقیق ضایعه منجر می شود.
از آزمایش های غیرشایع می توان به آنژیوگرافی فلورسنت، سی تی اسکن، پِت اسکن و ام آرآی اشاره کرد.

درمان ملانوما

اغلب افتراق ملانوم‌هاى بسیار کوچک از خال‌هاى خوش‌خیم غیرممکن است؛ بنابراین بسیارى از محققین توصیه مى‌کنند که این تومورها درمان نشوند، مگر اینکه رشد آنها ثابت شود.

قبل از شروع هر درمان، بررسی کامل برای تشخیص متاستازی های تومور (پخش تومور در بدن) الزامی است که از مهم ترین این بررسی ها، انجام تست های کبدی است.

شامل انجام رادیوتراپی داخلی و خارجی، پروتون تراپی، جراحی و لیزر درمانی است.

درمان این نوع سرطان معمولا مشکلات بینایی ایجاد نمی کند، اگرچه در صورت بزرگ بودن بیش از حد تومور، قدرت بینایی کم می شود.

سه شنبه, 22 تیر 1395 ساعت 09:17

مگس پران و جرقه (Floaters &Flashes)

 

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زینب دانش

مگس پران(Floster) چیست؟

مایع زجاجیه (Vitrus Body) مایع شفاف و ژله مانندی است که داخل چشم را پر میکند و در حالت عادی ، شفاف و فاقد سلول است.اما گاهی در این مایع ذرات و توده هایی تشکیل می شود که ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته های زجاجیه،جمع شدن سلول های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشند.مگس پران در حقیقت سایه این ذرات و توده های شناور در مایع زجاجیه است که بر روی شبکیه می افتد و فرد گاهی آنرا به صورت نقاط یا لکه های کوچک شناور می بیند.این نقاط اغلب در هنگام نگاه کردن به یک سطح صاف مثل دیوار سفید یا آسمان آبی قابل مشاهده می باشند.مگس پران ممکن است به صورت اشکال مختلفی از قبیل نقاط کوچک،دایره،خط ، لکه یا تار عنکبوت به نظر برسد.

علت مگس پران چیست؟

رشته های موجود در زجاجیه در بچه ها و افراد جوان معمولا بسیار ظریف هستند و دیده نمیشوند،اما با بالا رفتن سن این رشته ها ضخیم تر شده و در بعضی مواقع به هم می چسبند و باعث ایجاد کدورت می شوند و سایه این کدورت بر روی شبکیه به صورت مگس پران احساس میشود.به علاوه در بسیاری از افراد مسن بخشی از رشته های محیطی زجاجیه شناور می شوند(Posterior-vitreous detachment) این حالت که جداشدگی خلفی زجاجیه نامیده می شود،شایع ترین علت ایجاد مگس پران در سنین بالا است.

جداشدگی خلفی زجاجیه در شرایط زیر شایع تر است:

نزدیک بینی

سابقه جراحی کاتاراکت

سابقه جراحی بالیزرYAG  در چشم

سابقه التهاب بخش های خلفی چشم

ظهور مگس پران ممکن است به صورت هشدار دهنده و نشانه مشکلات جدی تر باشد،به خصوص زمانی که به صورت ناگهانی پیشرفت کند.

آیا مگس پران همیشه خطرناک است؟

مگس پران در بسیاری از موارد خطرناک نیست،اما در صورتی که مایع ژله ای زجاجیه چروک خورده و از دیواره چشم جداشود،ممکن است در شبکیه سوراخ کششی ایجاد شود. این حالت گاهی باعث خونریزی های کوچک در چشم میشود که ممکن است به صورت مگس پران جدید به نظر برسد. سوراخ شبکیه همیشه یک عارضه خطرناک است،چرا که می تواند منجر به جداشدگی شبکیه شود.

آیا مگس پران از بین میرود؟

مگس پران ممکن است علامتی از کشش در شبکیه باشد،که می تواند خطرناک باشد. اگر سوراخ کششی شبکیه درمان نشود،گاهی شبکیه از قسمت خلفی چشم کنده می شود،که تنها درمان آن جراحی است. سایر مگس پران ها اغلب بی ضرر هستند و به مرور از بین میروند و یا به تدریج کوچک می شوند،به گونه ای که فرد به انها عادت می کند و نیاز به درمان ندارند. در اغلب موارد،برای از بین بردن مگس پران به جراحی نیاز نمی باشد.

جرقه (Flashing) چیست؟

احساس وجود نور در میدان بینایی بدون وجود محرک نوری واقعی را فلاشینگ یا جرقه می نامند که ممکن است به صورت خطوط درخشان صاعقه مانند و یا اجسام ریز درخشنده به نظر برسد. جرقه ممکن است فقط در یک نقطه خاص میدان بینایی دیده شود و یا به صورت نقاط ریز متعدد در بخشی از میدان بینایی در آید. احساس دیدن جرقه معمولا فقط چند لحظه طول می کشد،اما غالبا تکرار  می شود و در محیط های تاریک جرقه ها بیشتر تظاهر میکنند. به علاوه حرکات ناگهانی سر یا چشم ها ممکن است باعث دیدن جرقه شود. باید به خاطر داشت از انجام حرکاتی که باعث ایجاد جرقه می شوند پرهیز شود،زیرا این حرکات عملا باعث 

افزایش کشش بر روی شبکیه و افزایش کشش بر روی شبکیه و افزایش احتمال ایجاد سوراخ شبکیه می شوند.

علت جرقه چیست؟

همان طور که قبلا گفته شد با افزایش سن رشته های زجاجیه ضخیم تر شده و به هم چسبندگی پیدا می کنند.چسبندگی رشته های زجاجیه ممکن است باعث کشیده شدن شبکیه گردد.از انجا که پاسخ سلول های شبکیه به محرک ها به صورت درک نور است،هر عاملی که سلول های شبکیه را تحریک کند،در مغز به عنوان نور تفسیر می شود. به همین علت وقتی شبکیه تحت کشش قرار گیرد جرقه های نوری دیده می شوند.جرقه های نور ممکن است به مدت چند هفته تا چند ماه (به صورت متناوب) دیده شده و از بین بروند. در سنین بالاتر جرقه شایع تر است.

 مگس پران

 جرقه

علل غیر چشمی جرقه کدامند؟

افراد متلا به میگرن ، اغلب نوع دیگری از جرقه را نجربه می کنند. این جرقه ها که ناشی از اقباض (اسپاسم) عروق خونی  مغز  می باشند ، به صورت خطوط زیگزاگی لرزان یا نقاط بزرگ شونده دیده می شوند. معمولا این جرقه ها ابتدا در وسط میدان بینایی ظاهر می گردند (یعنی روبروی فرد دیده می شوند) و در عرض 15 تا 20 دقیقه به تدریج به کناره های میدان بینایی کشیده شده ، کم کم  محو می شوند. پس از آن ،سردرد شروع میشود که معمولا یک طرفه و ضربان دار است. البته در بعضی افراد فقط جرقه رخ می دهد و سردرد اتفاق نمی افتد. این حالت را میگرن چشمی می گویند. یک نکته مهم آن است که جرقه ناشی از میگرن هم زمان در هر دو چشم دیده می شود،اما جرقه ناشی از مشکلات چشمی فقط در چشم مبتلا تظاهر میکند. علت دیگر جرقه ، برخورد ضربه ناگهانی به سر است که ممکن است باعث شود تا فرد به مدت چند ثانیه جرقه های درخشان کوچکی ببیند.

ترجمه شده از سایت all about vision

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زینب دانش 

مژه مصنوعی به طور کلی نمی تواند مشکلی ایجاد کند.اما نباید فراموش کرد که ممکن است در پلک،آلرژی والتهاب ایجاد شود.کاشت مژه باید در شرایط کاملا بهداشتی انجام شود،پوست استریل نیست ومکانی برای انواع باکتری ها است مثل ساپروفیت ها (که بیماری زا نیستند ).اما اگر پوست تغییر کند یا آسیب ببیند، این باکتری میتواند بیماری زا شود و التهاب ایجاد کند.

هرآسیبی می تواند باعث التهاب پلک ها شود.

هر آسیبی به سطح پوست اطراف چشم همیشه باعث نفوذ باکتری های سطح وسایل می شود.تعدادی از باکتری ها ممکن است باعث گسترش التهاب در پلک وپوسته شدن پوست این قسمت شوند که به آن بلفاریت می گویند.

التهاب فولیکول های پلک ویابه غده های چربی که در لبه پلک هستند تاثیر می گذارد و باعث می شود فعالیت آنها افزایش یابد .بعضی از التهابات می تواند باعث ریزش مژه در منطقه آسیب دیده شده ونیز زخم وندول ایجاد کند که باید باز و برداشته شوند.

التهابات پلک بوسیله آنتی بیوتیک ها به فرم قطره وپماد درمان می شوندو در بعضی موارد که التهاب شدید است آنتی بیوتیک باید به فرم خوراکی مصرف شود.

ممکن است چسبی که برای اتصال مژه استفاده می شود آلرژی ایجاد کند ،حتی وقتی چسب اضافه برداشته شود ،تکه های کوچک باقی مانده نیز می تواند واکنش آلرژیک در پلک ویا ملتحمه ایجاد کند که معمولا در این صورت کورتیکواستروئید تراپی انجام شود.

استفاده از مژه مصنوعی نمی تواند باعث کاهش بینایی شود:

بعضی از مژه های مصنوعی بسیار بلند وسنگین هستند، بنابر این تا حدودی می توانند میدان بینایی را کاهش دهند اما نمی توانند به طور مستقیم تاثیری در بدترشدن بینایی داشته باشند.

علایم التهاب :

مهمترین علامت التهاب ،احساس درد،تورم وقرمزی در لبه پلک است ،که باید برای درمان فورا به چشم پزشک مراجعه کرد.

کاشت مژه مصنوعی یک روند وابسته به فشن است و نباید افراد را از ان منع کرد.اما بسیار مهم است که مراحل کاشت مژه در شرایط کاملا بهداشتی انجام شود و باید توجه داشت که کمترین آسیب به پوست پلک یا ملتحمه وارد شود.

یکشنبه, 13 تیر 1395 ساعت 14:50

NEW WAYS OF PRESBYOPIA TREATMENT

NEW WAYS OF PRESBYOPIA TREATMENT

ترجمه و تنظیم : زهرا بهروزفر و ریحانه اکبرزاده

Presbyopia:

  • پیرچشمی بخشی از مراحل طبیعی پیری است که به تدریج شروع می شود و بیماران متوجه تغییراتی در بینایی شان می شوند و در انجام کارهای نزدیک احساس ناتوانی خواهند کرد.

علل Presbyopia در مطالعات مختلف:

  1. با پيشرفت سن عدسي چشم انعطاف پذيري خود را از دست می دهد.
  2. ناشي از شل شدن زنول هاست که نيروي لازم براي تغيير شکل عدسي را انتقال مي دهند.
  3. کاهش قدرت عضلات جسم مژگانی هست که در این حالت عضلات مژگانی قادر نیستند که انحنای لازم را برای عدسی بوجود بیاورند، به علت اینکه خود این عضلات با افزایش سن دچار اسکلروزیس می‌گردند.

علائم و نشانه هاى پیرچشمى:

  • ناتوانى در مطالعه کتاب، روزنامه، تلفن همراه و ... از فاصله نزدیک
  • احساس سردرد یا خستگى چشم در حین انجام کارهایى مانند نوشتن و خیاطى
  • یک مزیت نزدیک بینی کمتر از ۳ دیوپتر این است که این افراد پس از شروع پیرچشمی می‌توانند عینک دور خود را بردارند و قادر به خواندن بدون عینک باشند. اما افراد با نزدیک بینی متوسط و شدید پس از شروع پیرچشمی علاوه بر عینک دور نیاز به عینک مطالعه هم خواهند داشت و در واقع مزیتی نسبت به افراد طبیعی ندارند.

سن شروع پیرچشمی :

  • تحقیقات نشان می ‌دهد که شروع پیرچشمی به عوامل مختلفی مثل نژاد، شرایط آب و هوایی ، تغذیه و عوامل فیزیولوژیک فرد بستگی دارد.
  • یا اینکه سیاه پوستان زودتر از سفید پوستان دچار پیرچشمی می ‌شوند.

سن شروع پیرچشمی در کشورهای مختلف:

  •  کشور های اروپایی : در سنین ۴۵ تا ۵۰ سالگی
  • کشورهایی مثل هند، عربستان و کوبا : در سنین ۴۰ سالگی
  • شهر تهران : سن 37/5 سالگی

روش های درمانی Presbyopia:

روش اصلی که به صورت روتین برای بیماران پیرچشم مورد استفاده قرار می گیرید , شامل استفاده از عینک به چهار صورت عینک های تک دید , بایفوکال , پروگرسیو و یا عینک های منو ویژن می باشد.

با وجود این , قصد ما از نگارش این مقاله مروری بیشتر آشنایی همکاران با روش های جدیدتری است که معمولا مورد سوال بیماران است.

  • لنزهای تماسی:

لنزهای چند کانونه ,استفاده از لنز و عینک ,روش مونوویژن

لنزهای چند کانونه:

  • عدسی‌های چشمی ۲ کانونی، لنزهای مخصوصی هستند که برای آن دسته از افرادی که مشکل نزدیک‌بینی و دوربینی را همزمان دارند، ساخته شده‌اند. پیرچشمی از جمله همین اختلالات است. این لنزها دارای ۲ کانون هستند که بخش فوقانی عدسی برای مشاهده اجسام دور و بخش تحتانی برای مشاهده اجسام نزدیک است.

استفاده از لنز و عینک:

  • گاهی به فرد همراه با لنز تماسی عینک تجویز می شود.

به این صورت که لنز را برای دید دور فرد و عینک را به مقدار add برای مطالعه و دید نزدیک به هنگامی که فرد لنز در چشم دارد تجویز می شود.

روش مونوویژن:

  • در این روش با استفاده از لنز تماسی یک چشم را برای دید دور و دیگری را برای نزدیک اصلاح کرده در نتیجه فرد از یک چشم برای دور و از چشم دیگر برای نزدیک استفاده می کند.
  • البته این دید به زودی به دست نیامده و فرد باید تمریناتی انجام دهد تا به تصویر کورتیکال مورد نظر دست یابد.
  • معمولا چشم غیر غالب را برای نزدیک اصلاح می کنند.

روش های جراحی :

  • Monovision Lasik
  • CK
  • Multifocal LASIK
  • کارگذاری لنز داخل قرنیه

Monovision Lasik:

  • در این روش همانند روش مونوویژن در تجویز لنز تماسی که گفته شد، منتها به روش لیزیک می باشد که یک چشم را برای دور ودیگری را برای نزدیک اصلاح می کنند، یعنی معمولا چشم غیر غالب را برای نزدیک اصلاح می کنند.
  • البته باید در نظر داشت که ابتدا در این روش باید فرد را با استفاده از لنز برای این درمان اماده کرد و توج کرد که ایا case مورد نظر تحمل این روش را دارد یا خیر.

CK:

  • در روش کراتوپلاستی، هدایتی از انرژی پایین امواج رادیویی برای چروکاندن ( shrinkage ) الیاف کلاژن کناره های قرنیه استفاده میشود . این کار به انحنای مرکز قرنیه اضافه نموده و عملا باعث تقویت قدرت مرکز قرنیه در فوکوس کردن روی اشیا نزدیک میشود .
  • روش کراتوپلاستی هدایتی در سال ٢٠٠٢ برای درمان  موقتی دور بینی و در اپریل سال ٢٠٠۴ برای بهبود موقتی دید نزدیک در بیماران پیرچشم تاییدیه FDA را دریافت نمود .

روش های نوین جراحی :

  • تکنیک Kamera :
  • کمرا یک بیومترال دقیق و سازگار با بدن انسان است، که یک دهه از ورود ان به عرصه چشم پزشکی می گذرد و حدود یک سال است که در ایران برای درمان پیرچشمی مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تکنیک ان همانند نگاه کردن یک فرد پیرچشم از رون روزنه کلید به نزدیک می باشد که در نتیجه فرد می تواندنزدیک را واضح ببیند.
  • کمرا دارای ساختار حلقه ایست که ضخامت ان حدود 5میکرون یعنی حدود 1/10 یک تار موی سر می باشد، کهحدود 8400 روزنه کوچک توسط لیزر در بدنه ان ایجاد شده تا مولکول ها و مود غذایی به راحتی با قرنیه در تماس باشند و در نتیجه سلامت قرنیه تأمین گردد.
  • کمرا به صورت Inlay و درون کاشت داخل قرنیه و عمدتا در چشم غیرغالب کار گذاشته می شود.
  • به این صورت که ابتدا چشم را با قطره بی حس کرده و بعد با لیزر فمتوسکند (لیزری با سرعت مافوق سریع) برش بسیار ظریفی را در ضخامت قرنیه ایجاد کرده و یک لایه (Flap) از قرنیه را جدا کرده سپس کمرا را در همین فضا قرار می دهند.
  • البته باید توجه داشت که کمرا باید به صورت هم مرکز با قرنیه درو ن جایگاه قرار گیرد سپس فلپ را برگردانده روی قرنیه به سرعت جوش می خورد و نیازی به بخیه ندارد.

مزایای استفاده از این روش:

  1. زمان جراحی کمتر از 15 دقیقه
  2. قابل استفاده در افرادی با سن 40 تا 65 سالگی که علاوه بر پیرچشمی نزدیک بینی یا استیگمات دارند.
  3. قابل استفاده در افرادی که پیش از این عمل لیزیک داشته اند.
  4. قابل استفاده در افرادی که پیش از این عمل جراحی کاتاراکت داشته اند.

INTRACOR

لیزر فمتوسکند برای پیر چشمی

پدیده شگفت آور و جدید فمتوسکند برای پیرچشمی براساس ایجاد حلقه هائی بسیار ظریف و بدون برش در قسمت میانی قرنیه است. این حلقه های پنجگانه از مرکز بینائی نمی گذرند ولی تاثیراتی بر مرکز قرنیه گذاشته و قدرت آن را افزایش می دهند لذا دید نزدیک تقویت و وابستگی به عینک را بسیار کاهش می دهد.

نمايش 5 حلقه داخل قرنيه كه باعث مختصر افزايش قدرت در مركز آن ميشود.

نکته مهم در لیزر فمتوسکند این است که هیچ تاثیری بر سطح چشم ندارد. لیزر کاملا در داخل قرنیه عمل می کند و لذا برشی بر سطوح قرنیه نمی دهد و نیاز به پانسمان و یا لنز تماسی ندارد. این پروسه ابتدا توسط چکاندن قطره بیحسی آغاز می شود. سپس یک قطعه پلاستیکی به آرامی بر روی قرنیه قرار می گیرد. بیمار به نور مرکزی لیزر نگاه می کند و پس از 20 ثانیه کار به اتمام می رسد. در روز اول کمی احساس تاری و ترس از نور وجود دارد بدون آنکه هیچگونه دردی احساس گردد. روز بعد دید شفاف می شود و دید نزدیک افزایش قابل توجهی می یابد. ممکن است چند روزی پخش نور مختصر وجود داشته باشد ولی نهایتا" معمولا" همه نارضایتی ها از بین می رود. دید دور عموما" تاثیری نمی پذیرد.

گزارش علمی

در سال 2007 یک مطالعه علمی در مورد اشخاصی که تحت لیزر فمتوسکند در دانشگاه کلمبیا قرار گرفتند آغاز شد.آنالیز شامل 282 بیمار بود که حداقل 6 ماه و حداکثر دو سال پیگیری شده بودند. هدف از مطالعه ارزیابی صحت ، پایداری و ایمنی روش لیزر فمتوسکند (اینتراکر) بوده است. پس از این مدت بررسی ها نشان داد که دید دور و میانه نه تنها کاهش نیافت بلکه مختصر افزایش نیز داشت. در بررسی دید نزدیک بیماران مشاهده شد که قبل از لیزر تنها 20% از بیماران بدون عینک میتوانستند حروف ریز معمولی روزنامه را بخوانند در حالیکه پس از لیزر بیش از 90% بیماران قادر به انجام اینکار بودند. همچنین 6 ماه پس از لیزر ، دید دور بیماران کاهش نیافته بود. هیچ بیماری بیش از یک خط از دید دور را از دست نداده بود و 80% بیماران دید دورشان افزایش یافته بود.

دکتر Ruiz که مبتکر این روش برای اصلاح پیرچشمی است ، مطالعه فوق را انجام داده و تا کنون 2000 چشم را تحت لیزر فمتوسکند برای پیرچشمی قرار داده است. در مطالعه دوم توسط دکتر Holzer از دانشگاه هایدلبرگ 25 بیمار با پیرچشمی که بین 66-48 سال سن داشتند . تحت درمان با اینتراکر لیزر قرار گرفتند. دید نزدیک بیماران قبل از لیزر فقط یک خط از تابلو دید نزدیک بود که 3 ماه پس از لیزر به 9 خط از تابلو دید نزدیک رسیده بود.

نمره چشم بیماران برای دور تغییر نکرده بود و پس از 3 ماه دید دور مثل قبل از لیزر بود. دکتر Holzer می گوید که اصلاح پیرچشمی با استفاده از لیزر اینتراکر نتایج خوب و قابل قبول ، خطر ناچیز عفونت ، و همراه با عدم تضعیف قرنیه و دستکاری سطوح چشم می باشد.

افرادی که قابل لیزر هستند:

  • کسانی که آستیگمات زیادی ندارند.
  • کسانی که سن بین 45 تا 60 سال دارند.
  • کسانی که دوربینی یا نزدیک بینی ندارند و دید دور بدون عینک خوبی دارند.
  • کسانی که شبکیه سالمی دارند.
  • کسانی که آب مروارید ندارند.
  • کسانی که سابقه جراحی قرنیه مثل پیوند قرنیه ، لیزیک ، لازک و PRK و RK نشده اند.

(توضیح می دهم که بعضی موارد فعلا انجام نمی شود و محققین در حال بررسی آن موارد هستند که پیرچشمی در آن موارد چگونه بایستی انجام گردد.)

مواردی که نبایستی تحت لیزر پیرچشمی با اینتراکر قرار گیرند:

  • بیماری های قرنیه شامل: قوز قرنیه و قرنیه های نامنظم ، لکه های قرنیه
  • خرابی لکه زرد شبکیه
  • آب سیاه پیشرفته
  • آستیگمات زیاد
  • آب مروارید پیشرونده
  • نازکی شدید قرنیه
  • دوربینی بیش از 5/1 نمره
  • نزدیک بینی

همانطور که توضیح دادیم نتایج اولیه در بیمارانی که قبلا لیزیک ، RK ، PRK و جراحی آب مروارید شده اند خوب بوده ولی هنوز محققین در این مورد اظهار نظر قطعی نکرده اند.

عوارض احتمالی

در صورتی که بیمار بدرستی انتخاب شود و دستگاه سالم و کالیبره و جراح نیز همکاری مناسبی داشته باشد ، نبایدعارضه مهمی رخ دهد.

ممکن است در بعضی بیماران هاله بینی و ترس از نور بخصوص شب ها برای مدتی ادامه یابد و ندرتا" ممکن است این حالت در بعضی بیماران پایدار بماند.

قدرت پایداری قرنیه در مطالعات انجام شده اندکی کاهش می یابد ولی محققین معتقدند این مساله موجب عوارض دراز مدت نخواهد شد و عوارضی همچون آستیگمات نامنظم و قوز قرنیه (که بطور خیلی نادر در لیزیک رخ میدهد) ، در این بیماران ایجاد نخواهد شد.

بهبود پیرچشمی با جراحی(Surgical Reversal of Presbyopia (SRP 

رایج ترین روشی که هم اکنون بکار می رود، "   بهبود پیرچشمی با جراحی"؛(Surgical Reversal of PresbyopiaSRP) نامیده می شود. 

طبق این تکنیک، فرض بر این است که پیرچشمی ناشی از شل شدن رشته های متصل به لنز است. با استفاذه از چهار "باند متسع کننده اسکلرا(صلبیه)"، فرض بر این است که این رشته ها مجددا سفت شده و قدرت تمرکز را به عدسی باز می گردانند. تا کنون با این تکنیک بیش از 500عمل جراحی در جاهای مختلف دنیا و با نتایج متفاوت انجام شده است. کارآزمایی بالینی در 6 مرکز در آمریکا شروع شده است. این کارهای تحقیقاتی بی خطر بودن و موثر بودن این روش را ارزیابی می کند. ابهامات خاصی در ارتباط با بی خطری این تکنیک مثلا خطر پارگی کره چشم، فرسایش چشم با باند متسع کننده، عفونت وکاهش خونرسانی کره چشم وجود دارد. علی رغم عدم اطمینان از بی خطری و موثر بودن آن، این تکنیک در مکزیک و سایر کشورهای خارج از آمریکا انجام می شود. 

ترجمه و تنظیم : اپتومتریست زهرا بهروزفر

اساتید چشم همیشه به ما هشدار می دهند که قرار گرفتن بیش از حد چشم در معرض اشعه uv  ریسک بیماری های چشمی را افزایش می دهد.

انواع اشعه های uv :

اشعه uv به دو دسته تقسیم می شود:uvA  و uvB.

اشعه uvA  : می تواند تا عمق بیشتری نفوذ کرده، پس می تواند به دید مرکزی (ماکولا، قسمتی از رتین ته چشم) آسیب برساند.

اشعه uvB  : قسمت های قدامی چشم (قرنیه و کریستالین لنز) بیشترین مقدار uvB  را جذب می کنند، اما این اشعه ها ممکن است صدمه بیشتری نسبت بهuvA  به چشم بزنند.

برخی آسیب های چشمی ناشی از این اشعه:

Corneal Sunburn  : که به آن Photokeratitis نیز گفته می شود به علت قرار گیری در معرض uvB  اتفاق می افتد. این التهاب می تواند بسیار دردناک بوده و حتی گاهی اوقات vision loss  موقتی ایجاد می کند. فرم شدید Photokeratitis  معمولا در کسانی که مقادیر خیلی زیادی ازuv  به علت وضعیت رفلکس شدید زمین(مثلا برف تازه حدود ۹۰%اشعه uv دریافتی را بازتاب می دهد) را دریافت می کنند (مثل اسکی) رخ می دهد و blindness snow نام دارد.

Cataract :WHO  تخمین زده است که بیشتر از 20%  کاتاراکت ها ممکن است به علت قرار گیری در برابر اشعه uv  باشد که قابل جلوگیری هستند.

Pterygium : بیماری هایی مثل ناخنک در چشم افرادی که طولانی مدت در معرض نور قرار می گیرند، ریسک ابتلای بیشتری دارد. مثل ماهیگیر ها، کشاورز ها و یا هرفرد دیگری که در معرض نور خورشید وسط روز یا در شرایط وفور شدت uv  مثل کنار رودخانه ها، دریا و کوه ها باشد.

سرطان چشمی: تحقیقات نشان می دهند که ممکن است فرم های مختلف سرطان چشمی با قرار گیری طولانی مدت در برابر آفتاب مرتبط باشند که شایع ترین نوع سرطان بدخیم چشمی ملانوما می باشد.

سن استفاده از عینک:

محققین به تازگی دریافته اند که اشعه uv  تنها پتانسیل خطرناک خورشیدی نمی باشد، بلکه قرار گرفتن طولانی مدت در معرض اشعه پر انرژی نور مریی(HEV) که به آن نور آبی نیز می گویند، ممکن است طی زمان باعث بروز مشکلاتی(به عقیده برخی حتی دژنراسیون ماکولا) گردد.

چشم های بچه ها به این اشعه های uv  وHEV نسبت به بالغین حساس تر هستند، چون لنز داخل چشمی یک کودک کمتر قادر به فیلتر این اشعه های پرانرژی است. از آنجا که کودکان بیشترین وقت خود را در محیط بیرون صرف می کنند برای جلوگیری از این گونه آسیب ها هیچ گاه استفاده از عینک آفتابی برای کودکان زود نیست!

معیارهای مهم برای یک عینک آفتابی مناسب:

بلاک کننده uv : عینک انتخابی باید 99  یا 100 درصد اشعه uv را مهار کند که در برخی کارخانجات اینگونه label  زده می شوند: جذب uv  تا 400nm

داشتن عدسی های سالم : لنزهای عینک نباید موج دار باشند. برای درک آن می توان از داخل لنزها به خطوط یک مستطیل نگاه کرد و عینک را حرکت داد. اگر خطوط مستقیم دیده شوند، لنزها مناسب هستند.

Polarized : لنزهای پلاریزه glare  ایجاد شده از بازتاب نور خورشید از محیط های صاف و صیقلی مثل کف خیابان، شیشه های ماشین ها، سطوح رنگی یا آب را بلاک می کند. این مورد ربطی به جذب uv  ندارد.

Lens Darkness : لنزها باید 75_90%  نور مریی را مهار کنند. برای تعیین تیرگی کافی عینک را در برابر یک آینه بزنید اگر چشم هایتان به راحتی از داخل لنز ها دیده شود، آن ها تیرگی کافی را ندارند.

Wraparounds : عینک های بیس دار محافظت بیشتری از چشم دارند چون طبق مطالعات اشعه uv  از اطراف فریم به مقدار کافی وارد چشم می شوند.

لنز های Gradient  : این نوع از لنزها از بالا به پایین و یا از بالا و پایین به سمت وسط تیره و روشن می شوند.

  • لنزهای single gradient قسمت تاریک در بالا و در پایین روشن تر، glare آسمان را مهار کرده و اجازه دید واضح از پایین را می دهند. در نتیجه برای رانندگی مناسب هستند چون برای دیدن داشبورد دید شما را کم نمی کند.
  • لنزهای Double-gradient (تاریکی در بالا و پایین و روشن تر در وسط) برای استفاده در ورزش هایی مناسب هستند که نور از آب یا برف بازتاب می کند، مثل ماهیگیری یا اسکی.

پوشش آینه : در واقع این پوشش یک لایه نازک پوشش های مختلف متال می باشد که بر روی لنزهای ساده قرار می گیرند. هرچند این لنزها مقدار نور ورودی به چشم را کاهش می‌دهند اما این تفکر که این نوع لنزها به طور کامل از چشم در برابر uv محافظت می کنند غلط است.

رنگ و blue_blocking : ضرر نور آبی به چشم هنوز مورد بحث است. لنزهایی که تماما این نور آبی را بلاک می کند معمولا به رنگ کهربایی بوده و از داخل آن، اطراف به نظر زرد یا نارنجی می رسد. ظاهرا این رنگ اشیای دور را واضح تر و متمایزتر می کند، مخصوصا در برف یا مه. در نتیجه در میان اسکی کنندگان، شکارچی ها، قایقرانان و خلبانان کاربردی تر است.

منابع

American Academy of Ophthalmology

World Health Organization

American Optometric Assosiation

تنظیم و ترجمه : اپتومتریست زینب دانش   

منبع :Optometry today 

اگر روند فعلی ادامه پیدا کند ،در سه دهه آینده نیمی از جمعیت جهان باید نزدیک بین شوند،در حالی که یک پنجم جمعیت،به طور قابل ملاحظه ای افزایش ریسک نابینایی را دارند.

با توجه به تحقیقات اخیر ،انتظار می رود که از 2000 تا 2050 ،شیوع مایوپی در میان مردم هفت برابر یا بیشتر شود اما محققان جواب درستی برای چرایی آن پیدا نکردند.

اولین چیزی که به ذهن میرسد : شیفتگی این نسل به کامپیوتر و تلفن های همراه زیاد است اما همه چیز انقدرها ساده نیست تعداد مورد های مایوپی بین سال های 1970 تا نزدیک سال 2000،در امریکا تقریبا دو برابر بوده است ،درحالی که در منطقه ای خاص از آسیا این افزایش حتی چشمگیرتر بوده است.

بررسی های اخیر نشان میدهد 96 درصد نوجوانان در  کره جنوبی نزدیک بین هستند در حالی که در سنگاپور ،چین وژاپن شیوع مایوپیا در بین نوجوانان 90 -80 درصد است.

اطلاعات نشان میدهد که در سال 2000 تعداد 1405000نفر با مایوپی تشخیص داده شدند (22.9 درصد از جمعیت جهان)

پیش بینی می شود که تا سال 2050 این تعداد به 4758000 نفر با مایوپیا افزایش می یابد(49.8 درصد از جمعیت جهان)

و 938میلیون نفر آنها مایوپی بالا دارند .

 بنا به گفته های محققان ، این تغییرات در حال حاضر با فاکتور های محیطی،به خصوص تغییرات سبک زندگی توضیح داده می شود که منجر به ترکیبی از کاهش میزان زمان صرف شده در بیرون از منزل و افزایش میزان کاری که در داخل منزل و محیط کار انجام میدهیم،و چیزهای دیگر میشود.

بدترین چیز زمانی که جلوی مانیتور می گذرانیم نیست ، چون شروع و رشد مایوپی قبل از دوره ی گوشی های هوشمند و گسترش عظیم کامپیوتر ها بود , اما میزان زمانی که در بیرون صرف می شد کاهش یافته است.

درباره انجمن

  

 

 

تاریخ انتخاب هیأت موسس: 1379/4/31

تاریخ ابلاغیه تصویب از وزارت کشور: 1380/8/29

تاریخ برگزاری اولین مجمع عمومی و انتخاب اولین هیأت مدیره: 1380/12/10

اطلاعات تماس

  kao@kao.ir
  تلفن:  83-37236373-051
 فکس: 37277357-051
   مشهد - مطهری جنوبی 15 پلاک 34 - طبقه اول
عضویت

ورود به ناحیه کاربری